Workshop Kerstkaarten maken in aquarel

Datum/Tijd
09 dec 2017
10:00 - 12:30

Locatie
Atelier Studio 76

Categorieën


Op zaterdag 9 december 2017 van 10:00 tot 12:30 uur kunt u kerstkaarten komen maken in het atelier bij Studio’76. Willem Romijn en Otto van der Spoel zijn de cursusleiders.

Kosten voor niet leden € 15,- voor leden € 10,-. Ter plaatse te voldoen.

Maximaal 12 tot 16 deelnemers.  Leeftijd van 6 tot 99 jaar.

Meld u aan door een e-mail te sturen aan cursus@studio76dordt.nl  onder vermelding van ‘Workshop Kerstkaarten’.

Informatie

Willem is bij velen al bekend om zijn prachtige aquarellen. Hij heeft zijn hart verpand aan deze techniek van het aquarelleren en zal tijdens het maken van kerstkaarten advies geven. Onder leiding van Willem kunt u tijdens deze workshop ook een winterlandschap in aquarel maken, hij neemt u stap voor stap daarin mee. Onderstaand landschap is gemaakt door Willem.

Otto heeft veel ervaring met kleine aquarellen op ansicht formaat. “Op vakantie maak ik binnen een uur 8 tot 10 aquarel ansichtkaarten. Daarbij maak ik geen gebruik van de in de handel zijnde voorbedrukte blokjes aquarelpapier, maar snijd zelf de kaarten van een blok aquarel papier. 300gr/m2 ” De kerstkaart hieronder “geschilderd in 10 minuten” is dan ook van hem.

Er wordt in een klein half uur de techniek van het aquarelleren uitgelegd met als voorbeeld de bovenstaande kerstkaart. Er liggen een aantal aquarellen van Willem en Otto als voorbeeld van wat je zoal kan doen met deze techniek. Daarna krijgt iedereen 5 voorgesneden aquarel-ansichtkaarten en krijgt u persoonlijk aanwijzingen voor het maken van deze kerstkaart. Altijd spannend. Hoeveel minuten duurt dat. Voorbeelden liggen klaar. Voor penselen en aquarelverf wordt gezorgd, voor zover u die zelf niet heeft.

Opening van het atelier 9:45 uur, om 10:00 uur start de kerstkaartenworkshop.

Om 11:30 uur is het koffietijd. Tijdens de koffie worden de gemaakte kaarten besproken.

Na de koffie worden de eerste kaarten die door de ballotage komen gefixeerd. Fixeren met fixatief wordt gedaan om tijdens het per post verzenden mogelijke waterschade te beperken.

Om 12:15 uur bespreken we de gemaakte aquarellen. Einde van de workshop is om 12:30 uur.

Tot ziens in het atelier!

Voor meer informatie over deze workshop van Otto en Willem zie de website
www.galeriedegroene.nl/kerstkaarten/kerstkaartenmaken.html