Workshop Aquarelleren Adrie Hello

Datum/Tijd
21 okt 2018
10:30 - 16:30

Locatie
Atelier Studio 76

Categorieën


Workshop Aquarelleren door ADRIE HELLO bij Studio’76

Thema: Herfstlandschap

Grijp uw kans! Adrie Hello, de bekende Dordtse aquarellist, geeft op zondag 21 oktober 2018 van 10:30 – 16:30 uur een workshop voor leden en niet-leden in het atelier van Studio’76, Rijksstraatweg 62 in Dordrecht.

Voor de prijs hoeft u het niet te laten!

Kosten inclusief koffie/thee en lunch:

  • Niet-leden € 60,-
  • Leden € 50,-

Materiaal zoals papier en aquarelverf zijn niet inbegrepen.

Programma

Let op: Aquarelpapier vooraf nat opspannen en laten drogen. Opgespannen papier is eventueel voor € 3,- te koop in het atelier.

  • Minimum aantal deelnemers 6, maximum 14.
  • Inloop 10:00 uur: koffie en thee met iets lekkers staan voor u klaar, zodat u even gezellig met elkaar kennis kunt maken.
  • Om 10:30 uur gaan we aan de slag met het aquarelleren.
  • Na het nodige aquarelleerwerk beginnen we om 12:00 uur met de lunch. Daarna pakken we ons penseel weer op en gaan we verder met aquarelleren.
  • ’s Middags hebben we nog een korte thee- en koffiepauze.
  • 16:30 uur is de workshop afgelopen en gaat u na een heerlijke schilderdag met een prachtig werkstuk naar huis.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar cursus@studio76dordt.nl en het bedrag over te maken. Plaatsing geschiedt in volgorde van betaling.

Maak het bedrag over naar:

IBAN NL14INGB0006261312 t.n.v. Studio’76 Dordrecht onder vermelding van “Workshop aquarelleren”

Schildertips

Enkele “Tips van Adrie” overgenomen van zijn website:

Probeer niet al teveel te detailleren, dit is vaak veel spannender om naar te kijken, door middel van suggestie kun je vaak veel meer bereiken. Werken met een beperkt kleurenpalet geeft het mooiste resultaat. Neem heldere kleuren die transparant zijn.

Probeer altijd zo “helder” mogelijk spoelwater te gebruiken, dit vanwege de helderheid van je kleuren. Licht- en donkerpartijen naast elkaar versterken elkaar, geeft veel meer dynamiek in je aquarel.

Probeer een accent in je aquarel aan te brengen waar het oog van de toeschouwer naar toe getrokken wordt, dus een bepaald gedeelte (focal point) wat meer details geven, de helderste kleuren geven, het meeste contrast etc.

Verbeeldingskracht daar gaat het om, dus durf te schilderen en fouten te maken – het hoeft allemaal niet precies de werkelijkheid te zijn! Na verloop van tijd zie je dan langzaam een eigen stijl ontstaan en dan wordt het echt leuk!