Open huis en gratis workshop

Datum/Tijd
03 jun 2023
11:00 - 16:00

Locatie
Atelier Studio 76

Categorieën


Het Atelier van Studio 76 is zaterdag 3 juni 2023 tijdens het evenement ‘Cultuur op de Hoek’ van 11:00-16:00 uur open voor bezoek. Docent André Verzijlbergh geeft van 13:00-16:00 uur een gratis workshop genaamd “Rasters” voor leden en bezoekers. Onze Zaterdagschilders zijn uiteraard ook weer van de partij en bezoekers kunnen een praatje met hen maken.

Workshop Rasters

Rasters zijn opgebouwd uit herhaling van dezelfde vormpjes waardoor er een gelijkmatige structuur ontstaat Een andere toepassing van een raster vinden we bij de kleurenoffset, in de drukvorm worden de kleuren opgebouwd uit fijne puntjes, die per kleur over elkaar heen worden gedrukt, goed te zien wanneer je met een loep een kleurenreproductie bekijkt.

Wij gaan rasters schrijven!

Door de schrijfmachine en de computer is het schrijven een beetje op de achtergrond geraakt. Lezen en schrijven zijn basisvaardigheden waar, vooral bij jonge kinderen, veel aandacht aan besteed moet worden. Daar ontbreekt het nog wel eens aan. Schrijfhouding, gevoel voor ritme, vorm, fijne motoriek en regelmatigheid zijn allemaal aspecten die bij het schrijven aan bod komen, kortom goed voor een evenwichtige psychische en fysieke ontwikkeling.

Hoe is het met uw eigen handschrift? Vandaag gaan we met minder bekende pennen, penselen en of takjes een raster schrijven dat bestaat uit twee handschriften: cursief lopend schrift en blokletters. De regels worden om en om geschreven, dicht op elkaar zonder interlinie of spatie. Hierdoor ontstaat een regelmatig raster dat een boeiende structuur kan opleveren.

Het materiaal is zwarte O.I. inkt , schrijfmateriaal, liniaal, potlood en tekenpapier van 50×32,5 cm.