Introductiecursus

Datum/Tijd
12 sep 2020 - 03 okt 2020
10:00 - 12:00

Locatie
Atelier Studio 76

Categorieën


Zaterdag 12 september tot en met 3 oktober van 10.00 – 12.00 uur organiseert Studio 76 een introductiecursus.

  • Kosten € 50,00, inclusief materiaal
  • Kennismakingslessen door een van onze eigen docenten
  • Je hoeft geen lid te zijn om deze lessen te volgen

Aanmelden via cursus@studio76dordt.nl.

Over de cursus

Omdat mensen soms wat twijfelen om lid te worden van onze vereniging, gaan we volgend seizoen starten met een introductiecursus van 4 lessen op de zaterdagochtend. Men kan dan kennismaken met Studio 76, enkele docenten en de lessen.

Om de drempel laag te houden kost deze introductiecursus € 50,– inclusief materiaal en men hoeft geen lid te zijn om de cursus te volgen. Na afloop kan men dan een weloverwogen keuze maken om lid te worden.

Het voordeel van deze ochtenden is, dat er volop gelegenheid is om met de inhoud van onze lessen even aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld hoe met acrylverf te werken, het menselijk lichaam te tekenen, stilleven op te zetten, collages maken, etcetera.

Doorgang vindt plaats bij 6 deelnemers. Vol is vol, maximaal kunnen er 12 mensen deelnemen. Aanmelden via cursus@studio76dordt.nl.

Programma

12 september, Geertje

‘Knoop’ – Een oefening in tekenen naar de waarneming, kijken naar vorm en restvorm, toonwaarden, werken van grof naar detail.

Er wordt een stuk wit textiel, in een knoop, naar de waarneming getekend.
Het is een oefening in kijken: je tekent wat je ziet, niet wat je dénkt te zien. Juist bij textiel is de vorm onvoorspelbaar! Er wordt vanuit grove vormen naar steeds meer detail gewerkt.

19 september, André

“Kubus” – We gaan geometrische vormen uitbeelden in het platte vlak,van eenvoudig tot ingewikkeld.

26 september, Geertje

‘Zelfportret als kind’ – Collage maken. Een oefening in het spelenderwijs onderzoeken van en vormgeven aan een onderwerp.

Verzamel beeldmateriaal (scheuren/ knippen/ snijden) dat je associeert met dingen uit je kindertijd/jeugd. Dit kunnen kleuren zijn, voorwerpen, een foto van een huis of andere omgeving, een persoon die in een bepaalde houding staat of ergens mee bezig is, afbeeldingen die symbool staan voor onderwerpen en dingen die je als kind leuk hebt gevonden of graag deed. Verwerk deze vondsten in een zelfportret in de breedste zin van het woord. Niemand hoeft jou hier in te herkennen. Hoe geef jij jezelf weer zonder gebruik te kunnen maken van je eigen uiterlijke kenmerken?

3 oktober, André

“Poppen” – Aan de slag met de zogenaamde ledenpoppen, allerlei cilindrische vormen komen aan bod. Van klein naar groot…