Start schildercursus

Datum/Tijd
30 jan 2018
20:00 - 22:00

Locatie
Atelier Studio 76

Categorieën


Welkom op dinsdag 30 januari 2018 bij de start van de schildercursus onder leiding van Ad van der Ven in het atelier van Studio’76 in Dordrecht.
Van 20.00 uur tot 22.00 uur, gedurende tien avonden.

Schildersthema’s voor deze cursus. Maak een keuze.

1. Eigen thema

In de eerste plaats; de cursus laat volop de ruimte om uw eigen thema aan te dragen en uit te werken. Maakt niet uit wat; portret – abstract – collage met materie – bloemen-auto’s etc…  Wat u fascineert en waar u mee aan de slag wilt gaan.

Dat geldt ook voor de techniek; tekentechnieken, schilderen, werken met paletmes, met paletmes; ook daarin heeft u vrije keus.

Als docent ben ik beschikbaar om met u te brainstormen over uw keus. Over de uitwerking, de stijl, de techniek etc . Persoonlijke begeleiding dus.

Zorg dat u goed voorbereid bent. Dat u weet waar u naar toe wilt. Breng uw eventuele voorbeelden of inspiratiebronnen of foto’s mee, of teksten mee, zodat we daarover van gedachten kunnen wisselen.

2.  Landschap

De voorbije cursussen stond het landschap centraal. Geen naturalistische kopie. Doel was een persoonlijke interpretatie middels versimpelen, abstraheren en herschikken van het beeld.

Ook specifieke schildertechnieken kunnen daaraan bijdragen. Denk aan het gebruik van brede penselen of van paletmes.

Voor wie hier zijn tanden (opnieuw) in wil zetten.

3. Maatschappelijke betrokkenheid

Nieuw thema; soms zie je de beelden in de media voorbijkomen; geïmproiviseerde hutjes, primitieve onderkomens, simpele schuurtjes.
Bewoond, in primitieve omstandigheden, of onbewoond/verlaten, ooit een schuilplek. (ook in het Nederlandse landschap).
Het gaat er om in uw schilderij een vorm van maatschappelijke betekenis/betrokkenheid tot uitdrukking te brengen. (u kunt ook een ander thema aandragen).

Welke beeldende middelen en welke techniek gebruik je om het beeld te ondersteunen.

Informatie over de cursus

Verf en penselen staan klaar, de ondergrond (papier/doek) brengt u mee, of kunt u ter plekke aanschaffen.

De kosten van de cursus bedragen € 150,-,  overmaken op IBAN Bankrek. nr. NL14INGB0006261312  t.n.v. Studio’76 Dordrecht onder vermelding van Cursus schilderen.

Adres: Studio’76, Rijksstraatweg 62, 3316 EH Dordrecht

Aanmelden bij Hans van Bodegom via het mailadres cursus@studio76dordt.nl