Schildercursus Ad van der Ven najaar 2019

Datum/Tijd
01 okt 2019 - 03 dec 2019
20:00 - 22:00

Locatie
Atelier Studio 76

Categorieën


Op 1 oktober 2019  starten we weer met de schildercursus onder leiding van Ad van der Ven. We gaan 10 dinsdagavonden lekker schilderen.

Uitgangspunt/thema voor deze weken; jullie vakantiefoto’s. Vakantiefoto’s roepen steevast herinneren op; aan bijzondere belevenissen of indrukwekkende locaties, of van heerlijk vakantiegezelschap. Foto’s waar vaak emoties en gevoelens aan verbonden zijn. Ervaringen die je bij blijven.

Om enkele categorieën foto’s te benoemen:

  • De foto kan een soort stilleven weergeven; een ontbijttafel, een rustieke verzameling aardewerk, een deel van een terras etc..
  • Kan een opstelling van figuren, of een enkel of duo portret zijn, een gezelschap, geplaatst in een bijzondere omgeving.
  • Kunnen bijzondere landschappen zijn, de zee, een haven. De natuur.
  • Of dorps/stads gezicht of een detail daarvan.

Wat we met de foto’s gaan doen (!,?)

Het idee is de foto’s uit te werken in verschillende technieken en in verschillende kleuren. Hetzelfde beeld dus op verschillende manieren uitgewerkt.

Uitgevoerd in houtskool, of met pen/stift, of pastelkrijt. Uiteraard ook geschilderd in acrylverf, in penseel of paletmes. Weergegeven in duidelijke kleuren of juist in vage grijze tinten.

Je kan de stemming die de foto uitstraalt door je aanpak extra versterken, of er juist een heel andere sfeer aan geven. Een werkwijze waarbij je uitzoekt hoe je meerdere impressies van je vakantiefoto kunt creëren.

Elke cursusavond start met een power point presentatie om een en ander toe te lichten.

  • Start cursus dinsdag 1 oktober 2019, van 20.00 tot 22.00 uur
  • Kosten van de cursus € 155,-
  • Locatie: het atelier van Studio76, Rijksstraatweg 62, 3316 EH Dordrecht

Aan materiaal is acrylverf beschikbaar, zijn er penselen en zijn er paletten. Papier (acryl) is tegen betaling aan te schaffen. Ook basisvoorzieningen zoals ezels en tekenplanken zijn aanwezig.

Stuur Ad een bericht (awvanderven@gmail.com), of bel hem even (0786139728), om je aan te melden.

Je aanmelding wordt definitief na betaling van het cursusgeld:

Op IBAN NL14INGB0006261312 ten name van Studio ’76 Dordrecht,
onder vermelding van ‘Dinsdagavond cursus schilderen’.