Schildercursus Ad van der Ven

Datum/Tijd
21 jan 2020 - 31 mrt 2020
08:00 - 10:00

Locatie
Atelier Studio 76

Categorieën


Op dinsdag 21 januari 2020 start weer een schildercursus (acrylverf) onder leiding van Ad van der Ven. De cursus bestaat uit 10 lessen.

Door de deelnemersgroep van de afgelopen cursus is het thema bloemen ingebracht, dat is een prima onderwerp waar iedereen wel op zijn eigen wijze mee aan de slag kan.

Uiteraard, zoals steeds, start de cursus met een Powerpoint presentatie.

Ook iedere cursusavond begint Ad daarmee, voor de inspiratie. Hij laat het (bloemen)werk van diverse kunstenaars zien, waarover we van gedachten kunnen wisselen.

Daarbij komen stijlen en technieken ter sprake. Zeker als het over bloemen gaat zie je een grote variatie aan aanvliegroutes:

  1. Wat kleuren betreft; contrastrijk/fel van kleur, heel levendig dus. Of juist zacht van kleur, vaak worden bloemschilderijen dan wat romantisch.
    Het is interessant beide kleurgamma’s uit te proberen.
  2. Techniek; acrylverf zowel met penseel als met paletmes. Wellicht komt ook pastelkrijt aan bod. Wisselen van techniek werkt vaak verfrissend.
  3. Handschrift; zet je forse ruwe verfstreken,of werk je het liefst verfijnd, strak of gestileerd. Werk je graag met veel verf, pasteus dus, of juist graag een beetje transparant.
  4. Expressie en vrijheid. Wat is je bedoeling, waar werk je naar toe ? Welke kleur vrijheid en welke vorm vrijheid ga je veroveren.

Het is raadzaam de komende weken al beeldmateriaal te verzamelen. Zeker om op te starten. Overdenk welke kant je op wilt met je voorbeelden, wat jij wilt in plaats van exact na schilderen.

Meer informatie

Op minstens één avond plaatst Ad een bos bloemen in het midden om na te schilderen. Naar levend model als het ware.

Ook zal, op verzoek, één avond vrij gemaakt worden om wolkenluchten te schilderen. Dit kan al dan niet gecombineerd worden met een bloemopstelling.

Tenslotte; er is altijd ruimte een eigen thema/onderwerp uit te werken. Ook dat krijgt dan Ads volle aandacht.

Tijden, kosten en materialen

Start van de cursus is op dinsdag 21 januari, van 20.00 uur tot 22.00 uur

Kosten van de cursus € 155,-
Locatie: het mooie atelier van Studio76
Rijksstraatweg 62 3316 EH Dordrecht

Acrylverf is er gewoon, ook zijn er penselen en paletten. Papier (acryl) is tegen betaling aan te schaffen. Ook basisvoorzieningen zoals ezels en tekenplanken zijn aanwezig.

Stuur een bericht aan Ad of bel hem even om je aan te melden. Contactgegevens op te vragen bij info@studio76dordt.nl.

Je aanmelding is definitief na betaling van het cursusgeld,
op IBAN NL14INGB0006261312 t.n.v. Studio76 Dordrecht,
onder vermelding van “Dinsdagavond cursus schilderen”.