Lezing kunstgeschiedenis De Vrijheidsschreeuw

Datum/Tijd
22 mei 2024
20:00 - 22:00

Categorieën


Na de Tweede Wereldoorlog en de verschrikkingen daarvan ontstonden er drie grote stromingen bijna tegelijkertijd: de Cobrabeweging in Denemarken, Nederland en België, het Amerikaanse Abstract-expressionisme en de École de Paris.

Kenmerkend voor deze stromingen is de enorme explosie van energie, heftige emoties met dikke lagen verf. Het opslaan van dit werk bezorgt de conservatoren nu nog  veel hoofdpijn, de verf is nog steeds niet ingedroogd, dus af en toe moeten de schilderijen op hun kop worden gezet, om uitzakken te voorkomen. Niet alleen in de beeldende kunst, ook in de literatuur, theater, dans en muziek ging men op zoek naar nieuwe teksten, bewegingen en geluiden.

Een turbulente tijd, die door de hele cultuur zichtbaar en hoorbaar is. Was het een collectieve gekte? Misschien wel, maar wel met een grote wens: absolute vrijheid!

Kom je ook weer?

Aanmelden voor deze interessante lezing per e-mail aan Hans van Bodegom, hansbodegom@gmail.com. Je aanmelding wordt definitief door het bedrag van € 7,50 per persoon over te maken op
NL14 INGB 0006261312 t.n.v. Studio 76 onder vermelding van ‘Lezing 22 mei’.