Cultuur op de hoek

Datum/Tijd
03 jun 2023
11:00 - 17:00

Categorieën


Ook in 2023 zal studio 76 meedoen aan het evenement van de gemeente Dordrecht:  Cultuur op de Hoek.

Datum zaterdag 3 juni van 11:00 uur tot 16:00 uur in de Vriesestraat.
We gaan met drie schilderijen aan de slag.Deze keer met het Straatje van Vermeer, het Bloemenbed van Jacob Gerritszn Cuyp en the Arrival of Spring in Woldgate van Hockney. Voor ieder wat wils!

Binnenkort start een aantal mensen met de voorbereiding hiervoor en het zou heel fijn zijn als een flink aantal leden weer mee wil doen aan het evenement! Het was erg leuk verleden jaar dus reserveer dit alvast in je agenda.

Iedereen kan meedoen: bij de voorbereiding, het helpen van vervoer materialen, ter plekke inrichten van de stand, een aantal uren aanwezig om publiek te betrekken bij onze activiteit, tekenen of schilderen op de stand, en alles moet weer opgeruimd en retour Atelier.
Het Atelier is open voor bezoek en hier zal André van 13:00 – 16:00 uur een gratis workshop geven genaamd “Rasters” voor leden en bezoekers.

Rasters zijn opgebouwd uit  herhaling van dezelfde vormpjes waardoor er een gelijkmatige structuur ontstaat  Een andere toepassing van een raster  vinden we bij de kleurenoffset, in de drukvorm worden de kleuren opgebouwd uit fijne puntjes, die per kleur over elkaar heen worden gedrukt,  goed te zien wanneer je met een loep een kleurenreproductie bekijkt.

Wij gaan rasters schrijven!

Door de schrijfmachine en de computer is het schrijven een beetje op de achtergrond geraakt. Lezen en schrijven zijn basisvaardigheden waar, vooral bij jonge kinderen, veel aandacht aan besteed moet worden. Daar ontbreekt het nog wel eens aan. Schrijfhouding, gevoel voor ritme, vorm, fijne motoriek en regelmatigheid zijn allemaal aspecten die bij het schrijven aan bod komen, kortom goed voor een evenwichtige psychische en fysieke ontwikkeling.

Hoe is het met uw eigen handschrift?  Vandaag gaan we met minder bekende pennen, penselen en of takjes een raster schrijven dat bestaat uit twee handschriften: cursief lopend schrift en blokletters. De regels worden om en om geschreven, dicht op elkaar zonder interlinie of spatie. Hierdoor ontstaat een regelmatig raster dat een boeiende structuur kan opleveren.

Het materiaal is zwarte O.I. inkt , schrijfmateriaal, liniaal, potlood en tekenpapier van 50×32,5 cm.

 

De Zaterdagschilders zijn uiteraard ook weer van de partij en bezoekers kunnen een praatje met hen maken.

Je doet toch ook mee? Alle hulp is welkom op zaterdag 3 juni.
En bovendien is het erg gezellig! Meer informatie volgt.

Meld je aan bij info@studio76dordt.nl