Schilderen en tekenen

Woensdagmiddag van 13:30 tot 15:30 uur

Docent Geertje Kapteijns

Iedereen heeft zijn eigen interesses en voorliefdes voor bepaalde onderwerpen, kleuren of vormen. En als we schilderen of tekenen nemen we deze persoonlijke interesses mee. Het zorgt ervoor dat we allemaal een persoonlijke versie van de wereld om ons heen, of de wereld in ons, laten zien. Door oefening leren we met materialen omgaan.

Ik geloof in de gelukkige kunstenaar. De gelukkige kunstenaar durft te maken en te experimenteren zoals kinderen dat nog zo mooi kunnen. Vanuit pure interesse en zin om te doen. Nog niet belast met hooggespannen verwachtingen van zichzelf of van anderen. Of het gevoel te hebben over bepaalde vaardigheden te moeten beschikken.

Je hoeft niet te kunnen tekenen of schilderen om er mee te beginnen. Iedereen mag vertrouwen op zijn eigen unieke kijk. Geef aandacht aan de dingen waar je affiniteit mee hebt en werk vanuit je eigen vertrouwde basis. We zijn allemaal unieke beeldmakers, met een eigen kijk en een eigen manier van uitvoeren. Dit onderzoeken en het plezier in schilderen is hierbij minstens even belangrijk als het eindresultaat.

Lesprogramma

Lesprogramma Geertje Kapteijns september-december 2020

Heb je vragen over de inhoud van de lessen, stuur dan een mailtje aan geertje@studio76dordt.nl.